Selasa, 29 Julai 2008

Bila Bintang Memeluk Bulan

Bintang..
Angin yang empuk telah bulan rebahkan diatasnya.
Masih rasa waktu ini bulan rasa sendiri.
bila bulan beralih mahu melihat bintang disisi,
samar cahayanya jauh disana...

Semalam bintang bersinar mengelilingi
sambil memeluk bulan dengan cahayanya yang menari-nari.
Selamat malam bintang
Bulan nak malapkan cahaya ,
Biar mentari esok beri kehangatan untuk kita..

4 ulasan:

suara berkata...

Salam lely...
apa khabar? lama betul lely tutup blog ni... dan bila buka, tak de n3 baru nampaknya..

tak pe lah... kak su singgah sekadar nak beri ucapan senpena nak raya je...

Salam Ramadhan penuh keberkatan
Salam Syawal yg bakal menjelang
Andai salah kemaafan dipohonkan
Moga rahmat Allah terus berkekalan.

penunggucahaya berkata...

maaf kak su tak sempat sangat nak update blog baru ... saya akan update yang baru bila dah free.. sejak2 sibuk takde masa nak update .. =)

selamat hari raya buat kak su juga yer..

tank berkata...

bole x buat puisi bertajuk cinta merah di ufuk timur?

penunggucahaya berkata...

errr cinta merah diufuk timur??